Day 4 Meten is weten.

Yeeh, ik zie dat ik al een kilo lichter ben. Wat zou ik kwijt zijn, vocht, spieren of vet? Ik hoop natuurlijk het laatste. De weegschaal vind ik eigenlijk niet betrouwbaar, dus niet relevant. Het wisselt zo snel. De vreugde is vaak van korte duur, kilo eraf, twee kilo erbij, zo gaat het vaak.
Helemaal niet wegen is ook geen optie. Ik merk heus wel of ik zwaarder ben, zonder weegschaal. Ik kijk in de spiegel, ik pas mijn kleding. Ik weet eigenlijk gelijk, hoe het vet erbij hangt. Nooit echt een succeservaring. Toch heb ik die weegschaal nodig voor bevestiging. Ik hou van cijfertjes en statistiek. Ik meet al jaren mijn taille, buik, armen en billen. Gewoon met een meetlintje. Ik houd het netjes bij. Hilarisch om terug te lezen. Ik heb altijd in de dezelfde maanden zo’n dieptepunt. Je raadt het al…. In december en in mei. Dan zie ik ook hoogtepuntjes, dat ik ook echt ben afgevallen, maar ik kan je zeggen, het is sinds 2016 een algoritme wat precies elk jaar weer terug komt. Ik heb ook altijd een beloning in het verschiet. Een mooi getailleerd jurkje of een mini bikini. Ik spendeer daar ook extra geld aan. Wat als eindresultaat heeft…. dat ik inmiddels een rek met dure kleding heb hangen en een kast met expensieve bikini’s die ik de rest van het jaar niet meer pas. Nu heb ik een andere beloning in het verschiet. Ik ga voor een kledingbudget voor een maat groter. Kan ik het hele jaar super gekleed erbij lopen. Kleding maakt de vrouw, kwestie van goed kleden, lijk ik zo 2 kilo slanker.

Eén reactie op “Day 4 Meten is weten.”

  1. Om te gieren. Leuk geschreven wils

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: