Day 13 Healthy Books

Ik kan uren over gezondheid praten. Het komt ook misschien, omdat ik alles wel interessant vind om te lezen of te weten. Ik houd van aktualiteit. Wanneer ik in de bibliotheek kom, kijk ik altijd bij het schap gezondheid. Ik kies dan geregeld een paar boeken uit met prachtige beloftes op de voorkant. Mooie stralende mensen op het kaft. Happy de Peppy. Het meest lachwekkende vind ik, het label op de rug van het boek: Vermageren! Serieus, heet dat zo? Wanneer ik thuis kom blader ik door de boeken heen. Ik maak aantekeningen van goede tips en tricks. Recepten zet ik op de foto, toe maar! Vervolgens liggen de boeken keurig opgestapeld op een zichtbare plek in de keuken, dichtbij de koelkast. Visite wordt geïmponeerd, maar mijn familie kijkt er niet van op, ze kennen me!
De komende twee weken blijf ik de prachtige beloftes in de boeken lezen, de ingewikkelde-zo-niet-passende-recepten, sla ik over. Diners met drie happen kost, een uur werk en een kast vol met onbekende ingrediënten! Nee, dat is niks voor mij. Waarom bestaat er niet een gewoon boek met Oer Hollandse kost? Ja, ze zijn er wel, maar dan zijn het weer die, Vergeten groenten of alles wordt zo gestapeld, dan denk ik, laat maar. Ik heb al best veel uitgeprobeerd. Super trots natuurlijk, wanneer het was gelukt. Prachtige foto’s delen, intussen mijn bord kost koud. Ja, het lijkt altijd heel wat. Toch raak ik dat ook zo weer kwijt. Vooral als ik niet weet wat ik moet koken. Meestal vraag ik ’s ochtends onder de koffie: “Wat eet jie? Wortels? Nou, dat eaw ik gister al egeten.” De inspiratie is ver te zoeken, ook met een stapel boeken op de plank. Het draait vaak uit op een aardappel met groenten en een schep jus. Niet foto waardig! Zo gaat het heel vaak. Het mooiste is wanneer de boeken weer moeten worden ingeleverd. Ik heb een grote tas, kijk rond of ik niemand zie, en drop de boeken snel. Geen kilo lichter!

Eén reactie op “Day 13 Healthy Books”

  1. Prachtverhaal weer!
    Na het lezen voel ik me een kilo lichter! Gewoon, omdat ik niet de enige ben met goeie/ gezonde voornemens…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: