Day 15 Tips and Tricks

Ik vind het heerlijk om met vriendinnen te bomen over: nieuwe ronde, nieuwe kansen wat betreft afvallen, bijvoorbeeld op een verjaardag, ondertussen geen hapje afslaan. NEE, ik pak alles aan en stop het in mijn mond. Ik heb werkelijk de mond vol over health. Iedereen heeft zo zijn eigen methodes. Meer bewegen of vasten is ook een nieuwe trend. Meer eetmomenten, kleine porties.
Ik heb alles wel eens keer gehoord. Wij zijn thuis grote eters, borden vol. Het liefst twee stukken vlees. De porties aanpassen is niet zo moeilijk, maar volhouden is lastiger. Kijk, ik verwen mijn man teveel. Hij kreeg altijd twee stukjes vlees, omdat hij meer verbrandt. Mijn jongste denkt ook, dat hij vent is, dus eet net zo hard mee. Ik heb nieuw servies gekocht, kleinere borden, dus kleinere porties. Nou het schiet allemaal niks op, als je vervolgens dat kleine bordje twee keer opschept. Dan de tip om iedere hap, 20 seconden te kauwen. Onmogelijk voor mij. Meestal heb ik enorme trek dat ik letterlijk aanval. Hap-slik-weg. Kijk, op een stuk vlees kauw ik langer, dan op schep gekookte groente, dat is toch niet te doen. Er zit natuurlijk een theorie achter. De spijsvertering begint in de mond. Wanneer je eet, dan krijg je na 20 minuten een seintje dat je maag vol zit. Dat is opzich wel een goede tip. Normaal gesproken ben ik binnen 5 a 7 minuten uitgegeten, 20 seconden kauwen is NoGo. Mijn gezin, kan mij niet bijhouden. Wanneer zij beginnen aan het vlees, ben ik al klaar. Ik ga dus nu serieus proberen 20 minuten te prikken en niet te schransen. Ik kan je vertellen het werkt echt! Na 20 minuten ben ik verzadigd. Ik denk dat ik morgen met stokjes ga eten, dan ben ik wel een tijdje bezig.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: