Day 16 Beach

Zolang ik besta, zit ik met de hele familie, elke zomer op dezelfde plek, achter de dijk op het strand. Ik ben geboren op de Bult en opgegroeid achter de dijk. Lekker dobberen in het IJsselmeer. Vroeger was het dijkstrand niet zo polulair, maar tegenwoordig is het net als bij All-inclusive hotels, handoekken vroeg neer leggen. Wat heb ik daar een bloedhekel aan. Ik pas daarvoor! Gelukkig zit ik tussen mijn grote familie, dus schuiven we gewoon wat meer opelkaar. Achter de dijk zwemmen is leuk. Samen met de kinderen ben ik helemaal naar de Ommelebommelestien gezwommen. Kinderen op Urk worden niet door de ooievaar gebracht. Nee, ze komen uit die steen. Deze steen ligt vlak bij de vuurtoren. Zodra de moeder weeën krijgt, stapt de vader in een bootje en begint met roeien. En komt met een baby terug. De kinderen vonden het best spannend, gelukkig stonden er twee jongetjes op de steen, dus klommen mijn kids er bij op. De eerste jongen zei dat hij het sleutelgat wist te vinden. Mijn jongste voelde voorzichtig. Ja, hij voelde het sleutelgat ook! De tweede wist te vertellen dat wanneer je 3 keer klopt, dan krijg je een broertje of een zusje. De jongste begon braaf te kloppen en vroeg of hij bij 6 keer kloppen een tweeling kreeg. Hij glunderde. Ik keek zwijgend toe. Mijn oudste keek mij aan, net als bij Sinterklaas… Is het waar? Ik zag haar hand heel voorzichtig kloppen. Wie niet waagt, wie niet wint. Ik vroeg de jongens of ze ook het hele stuk hadden gezwommen. Ja, wij zitten op het strandje bij de bankjes. O, antwoordde ik: ‘wij zitten wat verder weg, daar achter het toiletgebouw’. Oké, zegt de oudste jongen, dan zitten jullie op het Hondenstrand. Hondenstrand? Nog nooit van gehoord. ‘Nou beste jongen dat is het Zwanenstrand’. Wij zeiden gedag en zwommen weer richting het…. Hondenstrand! Wie heeft dat bedacht? De kids helemaal opgewekt en blij terug naar de familie met het heugelijke nieuws. Wij krijgen een tweeling! Ik laat ze maar in de waan. Ik grinnik een beetje. Ik lijk nu al 6 jaar permanent 4 maanden zwanger. Zitten op een strandstoel zijn het er vijf. Toen ik zwanger was, niks geen last op het strand. Buik naar voren, ik ben zwanger! De zomer na de geboorte, nog steeds geen last, want ik ben pas bevallen…. Zomer daarop, koop je gewoon een tankini, of zo’n heupbroek, niks geen last. De kleine dreumes is bijna peuter. De volgende zomer past het excuus zwanger echt niet meer, maakt ook niks uit. Grote hoed en een zonnebril op. Nu ben in 35+, ik doe gewoon of ik permanent zwanger ben, buik vooruit. Ik denk, dat ik het wel op deze manier tot de overgang vol houd. Who cares?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: