Day 20 P-Food

Serieus, zoek ik nou op Google: sporten op de bank#so desparete. Direct zie ik fitnessbanken in beeld. Nee, ik zoek oefeningen op de bank voor Netflix. Ik scroll naar beneden. Ja, het bestaat! Super strakke fitty’s in lastige poses op de bank. Het ziet er heel vermoeiend uit. Nee, daar begin ik niet aan, geen gezweet op mijn mooie bank. Ik ga wel succesverhalen van voor-en- na foto’s lezen. 10 kilo lichter binnen 12 weken! Nou, de foto’s zijn heel overtuigend. Veel beweging en verbranding. Er wordt gezegd dat sporten een goede factor is, maar het draait allemaal om eten. Verbranding en calorieën horen bij elkaar. Zolang ik hier op de bank blijf liggen, zal ik niet veel verbranden, dus kan ik ook niet veel calorieën eten. Start ik met sporten, mag ik meer calorieën eten, zo simpel is het. Wil ik als BOURGONDISCHE DEERNE blijven eten, zal ik moeten bewegen. Verder is de suikerspiegel ook heel belangrijk. Meerdere eetmomenten op een dag, het liefst met trage koolhydraten, dat zijn bouwstoffen waar je lichaam wat aan heeft. Mooie, volle onbewerkte producten. Snelle koolhydraten noem ik vulstoffen. Je maag heeft weer inhoud, je hersens zijn bevredigd. Maar verder komt het niet. Ja, het blijft kleven op je buik, billen, benen. Je suikerspiegel knalt omhoog en voordat ik het weet ben ik alweer vergeten, wat ik heb gegeten. Snelle koolhydraten is bijna alles met een P: patat, pizza, pasta, pakken koek, pakketten snoep, plates met zoutjes en chips, pakken roomijs, plakken chocolade, je kent het wel. Puur genot! Heerlijk bewerkt met van alles en nog wat. Trage koolhydraten noem ik beton. Daar kan ik wel even mee vooruit. Voordat mijn maag een blok beton heeft verteerd, ben ik alweer toe aan mijn volgende eetmoment. Suikerspiegel blijft in balans. Wat een wijsheid en kennis, zou je misschien afvragen. Waarom heeft Wilsje deze Fitchallenge dan nodig? Het gaat bij mij puur om verandering, discipline en consequentie, dat is mijn valkuil. I love P-food!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: