Day 21 ‘Geef mij maar Amsterdam!’

Met het hele gezin op excursie naar onze hoofdstad. Wat hebben we veel beleefd. Reizen met de trein vanaf Lelystad; lesje verkeer. Grachtenpanden gespot; geschiedenislesje. St.Nicolaasbasiliek bezichtigd; lesje religie. Heerlijk, om kennis te delen. Jonge kinderen zijn zo leergierig. Nemo was onze eindbestemming. Museum vol met wetenschap en techniek. De kinderen mogen alles ontdekken en uitproberen, super leuk, leerzaam en interessant. Drie verdiepigen vol uitdaging en kennis, maar ik had vandaag niet op een lesje biologie, sexuele voorlichting gerekend. Op de derde verdieping prijkt de vraag: Hoe ben jij ontstaan? het niveau van mijn opvoeding rust nog steeds op de Ommelebommele stien. De kids rennen vooruit. Levensgrote naakte mensen worden netjes aangekleed met een mooi outfit. Ik zie een grote donkere man, die een mooi pak aan krijgt. Ik kijk zwijgend naar mijn man, ik slik even, die zag ik niet aankomen. De kids kijken verder. Prachtig, hoe wonderlijk een kindje in de buik groeit, alles op schaal uitgebeeld. De jongste trekt me mee, we gaan iets leuks doen, zegt hij. Ik mag mijn arm in een kastje steken en de jongste doet precies aan de andere kant hetzelfde. Zodra we armpje worstelen, schiet een lamp aan. Ik zie twee grote rode tongen. Ik vraag luchtig mijn jongste waar we mee bezig zijn. Hij lacht, we tongen, moe! Ik trek mijn arm terug, en hoop dat hij het tongen snel vergeet en vooral niet verder vertelt. Dan komt de oudste, ze vraagt of ik even wil uitleggen wat al die luikjes betekenen. Ik scan snel de teksten op de luikjes. Hoe vaak heeft een 70 jarige seks? en nog meer van die belangrijke seksweetjes. Saved by the Bell! het luikje klapt dicht op haar vinger. Ik trek haar weg en zeg dat het niks is. Deze verdieping is ideaal voor stellen die het fysieke contact kwijt zijn geraakt of er niet meer aan toe komen. Alle zintuigen worden hier op 3 geprikkeld. Dankzij alle weetjes heb je weer genoeg uitdaging voor de praktijk. Je begint gewoon weer bij het begin. Een beetje onwennig misschien, net als je eerste kus. Bij deze raad ik u het oefenkastje met tongen aan.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: