Day 25 Vrij

Zo, wat ga ik doen vandaag? Ik ben vrij! wat klinkt dat toch lekker, maar ook ironisch. Vrij, wat betekent dat voor mij? Ik weet dat de wasmachine is uitgedraaid, ik weet dat ons bed moet worden verschoond, dus dat eerst maar doen. Er staan ook nog twee volle wasmanden met schone kleding te wachten, eerst dat maar opbergen. Ik moet nodig mijn haren wassen en echt mijn wenkbrauwen verven.
Drie tijdschriften lonken naar me, eerst nog een extra bak koffie of direct maar beginnen met mijn taak? De kids zijn net de deur uit. Bedden opmaken, badkamer opruimen, was sorteren, vaatwasser leeg en het aanrecht knap. Gewoon de dagelijkse rompslomp. Tja, het hoort er allemaal bij. Ik vraag mezelf wel eens af hoe andere moeders hun taken verdelen over de hele dag. Ik heb constant het gevoel dat ik van alles moet! maar van wie eigenlijk? mijn man zou niet zo snel wat zeggen, mijn kids zijn te jong. In een huis waar wordt geleefd, kan ik niet verwachten dat het schoon blijft. Nu snap je wat ik met vrij bedoel, gewoon een dag niet naar je werk. Twee jaar geleden werkte ik altijd naar het weekend toe. Heel idyllisch. De man des huizes kwam thuis na een visweek en de vrouw des huizes zat op haar troon met smart te wachten. Het huis was netjes, opgeruimd en schoon. De kasten gevuld, de haren gekruld. Klaar voor een weekend quality time, een waardevolle en mooie tijd. Nu hebben we een ander ritme, nu komt mijn mannetje elke dag thuis, dus vergeet die krullen maar. We proberen natuurlijk wel de heilige graal van het weekend te vinden, vaak met een gezelligavondje op vrijdag, kinderfilms kijken, ondertussen in slaap vallen op de bank, is de realiteit. Sinds kort op zaterdag vroeg uit de veren, want de oudste is begonnen aan een voetbalcarrière. Oudste afzetten en direct door met de jongste naar Hapkido. Na de sport door naar de markt, eten koken en dan lekker op een knippien off something else. Om zes uur eten bij familie, daarna t.v. kijken met het hele gezin, heerlijk kneuterig. Zondag is een rustdag gaan we naar de kerk, verder vol gepropt met familiebezoek, nou dat was het wel zo’n beetje. Geniet van het overgewaardeerde weekend! Ik probeer me dus niet meer vast te klampen aan het weekend. Mijn motto is optimaal genieten van elke dag! Er is altijd wel een moment waar ik blij van word, een goed gesprek, spontaan er op uit. Relaxen op mijn tijd, lees: tussen twee manden wasgoed in, het maakt mij helemaal niks uit. Ik schuif ze gewoon uit het zicht. Fijne werkweek!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: