Schol

Na 15 jaar als vissersvrouw van een Noordzeevisser, weet ik als geen ander, wat de kwaliteit van vers gevangen vis is. Ik houd van pure smaken en eenvoudige bereiding, simpel en snel.

Platvis Noordzee scholletjes

Vanaf de maand mei, zwemmen de scholletjes weer op de Doggersbank. Dit is één van mijn favoriete platvis. De scholletjes zijn lekker dik, dus heerlijk om te stoven. De schol is rijk aan eiwitten en vult ontzettend.

Ingrediënten: scholletjes, peper, nootmuskaat en zout, 1 ui, klontje roomboter, witte azijn en water. 100 gram roomboter en eetlepel Franse mosterd

De bereiding is super makkelijk en snel.

Vul een grote pan met 3 delen azijn en 1 deel water. Ik houd van zuur, je kan ook twee delen azijn en twee delen water gebruiken. Strooi peper, nootmuskaat en zout op de beide kanten van de schol, leg de schol in de pan. Snij de ui in ringen en leg op de vis. Klontje roomboter er op en zet de pan op het vuur. Even de kook erover heen en dan het vuur uitzetten even 10 minuten laten staan. Laat in een pannetje 100 gram roomboter smelten , voeg een soeplepel visbouillon toe van de pan met schol en een lepel mosterd. Meng dit en je hebt een heerlijk Mosterd sausje voor bij de schol.

Eet smakelijk

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: