Day 27 Appeltaart

Moe, love of toto, dan heb ik even mijn powernap nodig.
Even na de kost op de bank, knippien in bad. Na een dag winkelen, ben ik compleet gesloopt. Moe van het zeulen en van alle prikkels. Waar ik helemaal een hekel aan heb, is terug rijden naar huis!
Laatste keer was echt weer een drama. Mijn jongste is gek op taart. Hij had bedacht dat we samen wel een taartje konden bakken. Super leuk idee, natuurlijk! Op maandag, was ik nog enthousiast. Morgen halen we de boodschappen, schatje! Gelukkig, even uitgesteld. Gaan we vandaag om boodschappen moe? Ja, straks, lieverd. Verdikkie, ik heb nu al spijt. Ik hou niet van taarten bakken! Het wordt een appeltaart, lekkerder dan die van oma, roept de kleine! Lieve help, oma bakt al 60 jaar appeltaart. Serieus? Staan we in de winkel, weet meneertje direct welk pak hij wil. Ik probeer nog even te sturen naar een eenvoudig kwarktaartje, appelflapje…. Nee, een appeltaart. Yes, er staat ook een pak Appeltaartje voor 4 personen, thank you Koopmans! Discussie in de Jumbo, meneer vindt de taart te klein. ‘Nou, graag helemaal niet, jongen. Kies maar! een kleine appeltaart of een grote kwarktaart’. Wat heb ik toegezegd, vraag ik me af. Wat gedoe, nou moet die taart ook nog gebakken worden. De boodschappen stonden gelukkig nog een paar dagen te wachten op het aanrecht. Ik heb het weer handig weten uit te stellen, even geen zin in taarten bakken. Zaterdag bakken we de taart, schatje! Oeps, ik wilde zaterdag de stad in…45 kilometer verderop. Oké lieffie, wanneer ik terug kom, bakken we die lekkere appeltaart! Ontaardemoeder. Tja, na een dagje slenteren, ontzettend moe natuurlijk, weet ik dat ik straks ook nog die. …Taart moet bakken. Ik heb mijn troeven allemaal al ingezet. Gelukkig, is meneertje voorlopig bij de oppas, dus snel even een powernap. Rij ik de straat in, zie ik een vrolijk jongetje aan komen skeeleren. Drie keer raden, wat hij zei….. Ik heb me over mijn vermoeidheid heen gezet, dubbele espresso ingetapt. Het taartje was heerlijk, maar het gezicht van mijn blije kind nog beter. Bovendien het kleine taartje is net zoveel werk als een grote taart.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: