Day 31 Trouwen

De trouwmagazine, van de plaatselijke krant ligt weer op de mat. Super leuke magazine over trouwen en wooninrichting op Urk. Op Urk wordt er relatief jong getrouwd. Ik ga er echt even voor zitten. Ik smelt bij bruiloften, het is zo mooi. Ik word blij van verliefde koppeltjes die over hun oren zijn. Eerst verkering, heerlijke tijd. Wij hadden best lang verkering, dik zes jaar. Die tijd hadden we ook wel nodig voor praktische zaken. Je moet eerst een huis zien te vinden, daarna de financiering, vervolgens de inrichting en ik moest mijn opleiding afronden. Ik vond het een geweldige tijd. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk met z’n tweeën onder één dak wonen. We hebben zorgvuldig en goed doordacht ons huis ingericht. We zijn geen klussers en bovendien hoef jij bij een visserman niet aan te komen om in het weekend te klussen. Het weekend is te kort! Wanneer het huis langzaam vorm krijgt dan wordt het verlangen om te trouwen nog veel groter. Uiteindelijk wanneer de grote dag staat gepland zijn er veel regelzaken, zoals de kerk, locatie, planning, ringen en de jurk! De jurk was voor mij het grootste feest. Ik verzamelde vanaf mijn 10e al die dikke bruidsboeken. Ik wist precies wat ik wilde…. Van elke stijl wel één detail… Nou, dat is een flinke uitdaging. Ik ging toen naar het Bruidsarsenaal in Andijk. Het was een prachtige boerderij ingericht als een paleis. Kroonluchters, champagne en bonbons ja, ik stond daar als de prinses op de erwt. Wat heb ik genoten. Helaas, is de winkel gestopt, maar zij begrepen het concept van een jonge bruid, die zich in haar eigen sprookjesbubbel waant. Gelukkig, kan je het nu op Urk af. Uiteindelijk had ik al verschillende jurken gepast, alles stond perfect. Ik was 15 jaar jonger, lekker jong. Ik had bij geen enkel gevoel van Say Yess to the dress. Van die verkopers die maar gillen van ‘wauw’…. Nee, mijn droomjurk hing er niet tussen. Mijn moeder, ging zelf maar opzoek tussen de jurken. En ze kwam met een hele aparte gewaagde jurk aan. Op het stokje, dacht ik: ‘Oké, not my style!’ Deze jurk had ik natuurlijk nog nooit in mijn boeken gezien. Je raadt het al, die jurk werd mijn droomjurk. Wat was ik mooi, ik voelde me echt de mooiste bruid ever, heel bijzonder gevoel. De jurk bestond uit drie delen prachtige stof in champagne kleur met een subtiele glans. Asymmetrisch lijfje, die zelfs open stukjes had met kant, had ik nog nooit gezien, apart en sexy! Ik trouw wel in de kerk! De rok had een mermaid model met een sleep, zo classy afgewerkt. Het derde deel was de blikvanger. Het was een brede riem met een hele grote vierkante gesp vol met bling, bling, ontzettend veel plooien die uitliepen van smal naar breed van een prachtige glimmende stof. De sleep kon je dus ’s avonds af doen, heel handig! De ontwerper Mathyro haalt zijn inspiratie uit de middeleeuwen en vertaalt het naar onze tijd. Ik vind het een kunstenaar. Ik had met mijn romantische ziel al zoveel dikke romans gelezen, ik houd van die tijd. Korsetten, jurken en de etiquette tussen man en vrouw. Ik bedoel wel het type jonkvrouw die in haar kasteel smachtend wacht op haar lord. Dus voor mij was het plaatje perfect en liep ik als een stralende bruid naast de liefde van mijn leven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: