Day 33 DIY

Pinterest staat vol met DIY, Do It Yourself. Eigenlijk kan je alles zelf maken. Vroeger deden we niet anders, oma weet raad. Ik heb het nu over een zelfgemaakt gezichtsmasker, shampoo, haarmasker of body scrub etc. Ik geloof wel in moeder natuur, en versterk mijn overtuiging met alternatieve geneeskunst, eeuwenoude kennis over gezondheid. Ik denk dan gelijk altijd aan knappe Aziaten. Zij gebruiken nog steeds moeder natuur voor body en mind. Aziaten zien er vaak super glad, strak en very health uit. Dus waarom naar een schoonheidssalon, als het ook in de keukenkast staat. Meestal kies ik op Pinterest iets uit. Het ziet er zó simpel en gelikt uit, met uitzonderlijke resultaten. Dus ja, ik lig geregeld met een rauw ei op mijn gezicht of giet bier in mijn haar. Het moment dat ik zoiets bedenk, ben ik uber enthousiast en geloof ik dat het werkt. Zulke acties bedenk ik vaak als de winkels dicht zijn. Ben ik eenmaal begonnen, merk ik dat er een ingrediënt mis, geeft niet, dan maar zonder. De laatste keer ging ik voor een banaanmasker. Ik keek al een week tegen een rijpe banaan aan, zonde om weg te gooien. Ik kijk even op moat Pinterest. Ja, het wordt een heerlijk hydraterend banaanmasker. Het mengsel is zo klaar. Rijpe banaan prakken en klaar is Wils. De wellness kan beginnen. Zie het voor je? Het plaatje klopt. Het bad vol met geurende olie, muziekje aan, banaanmengsel in de kom. Ik draai mijn haar in een knot. En smeren maar. Nou, ze zeggen er niet bij dat het masker niet blijft plakken. Ik probeerde zo goed mogelijk de koude, plakkerig banaan op mijn gezicht te kleien, maar er vielen steeds stukjes banaan van mijn gezicht. Blijven liggen en verroer je niet. Ik zucht. Dit kan ik toch niet vergelijken met een salon! Ik probeerde een insta-waardige foto te maken. Houd maar op, het was werkelijk geen gezicht. Ik lag in bad met een tweede kin erbij. Ik kan me nauwelijks verroeren of het masker glijdt van mijn face. De smurry begon al lekker te druipen, dus van dat geweldige masker bleef weinig over. Inmiddels lig ik in een smooty, mijn haar kleeft aan elkaar. Helaas, geen succes, vooral omdat ik weet dat ik al die stukjes banaan uit het badwater moet vissen en het bad kan uit soppen. Tenzij ik morgen DIY hars behandeling wil uitproberen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: