Day 36 Selfie

Ik ben dol op selfies, scroll door mijn album en je ziet er ontzettend veel. Ik kan nooit selecteren, dus van elk moment teveel foto’s. Ik houd ervan, het juiste licht, goede hoek en knippen maar. Ik kan niet goed lachen. Je hebt vrouwen, die zijn zo ontzettend fotogeniek. Super is dat. Ik doe eigenlijk niks met de selfies, hoogstens mijn profiel updaten.
Ik ben dol op filters, het portret krijgt opeens de finishing touch. Ideaal natuurlijk wanneer je geen make-up draagt, filtertje erover en klaar is Wils. Je kan natuurlijk kiezen voor knap, scherp, elegant, sexy. Nou, laat die keuze maar zitten, strookt niet met het beeld wat ik zie. Ik gebruik meestal food filters, ja dat past beter bij mij, milk of olive. Nu wordt er geroepen dat filters #not done is. Ik vraag me af, wie dat zegt? Ik vind ze namelijk ideaal. Zeggen dat jonge meisjes, met strakke, mooie huidjes? Tja, daar kan ik niet tegen op, ik ben 35+. Ik zie de tijd, vlekjes, oneffenheden noem maar op. Zijn het vrouwen waar geen filter meer tegen op kan? Ik weet het niet, maakt me niks uit. Ik houd ervan. Ik blijf zo dicht mogelijk bij de realiteit, zo ben ik nog steeds bij de supermarkt herkenbaar. Ik ben niet het type, dat m’n gezicht gaat shapen, of mijn ogen vergroot, nee dat is to much. Maar een filtertje omdat het hoogtijd voor grijsshampoo is, no big deal.
Ik merk wel dat naarmate ik ouder word, mijn gezicht verandert mee. Er komt een moment dat je je afvraagt: mijn gezicht of gewicht? Ben je wat voller, dus meer gewicht, heb je minder rimpels. Ben je slank en rank, krijg je sneller rimpels…..Let eens op de kaaklijn, na verloop is de rek eruit. Klopt ook want de opbouw van collageen vermindert naarmate je ouder wordt. Gelukkig zijn er innovatieve middelen genoeg op de markt. Je kunt beginnen op YouTube met Aziatische gezicht massage. Sorry, ik kan dat echt niet zonder rollende tranen over mijn wangen. Ik begon heel serieus maar het is niet te doen. Draai de deur alstublieft achter je dicht, want niemand wil het zien. In Azië is het de gewoonste zaak van de wereld om je onderkin en rimpels glad te strijken, maar wij als nuchtere Hollanders moeten nog wennen aan deze out off the box manier, maar het is de moeite waard, kost namelijk geen cent. Je kunt ook kiezen voor een apparaat met verschillende functies voor een gezicht massage, klinkt ook best lekker, maar ik laat het liever doen. Is dat allemaal teveel gedoe? Kies dan voor slikken of smeren. Van binnenuit de strijd aan gaan, tenminste als je die strijd wilt voeren. Healthy food of beauty uit een potje, keuze genoeg. Voor elk wat wils. Ik doe graag van alles wat. Ik heb zo mijn momenten, niets structureels, maar wel altijd in voor wat nieuws.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: