Daten

Interessant! Programma’s voor mensen die op zoek zijn naar de ware liefde. Ik volg ze niet, maar ik ben dol op verhalen over ware liefde. Populaire programma’s zoals Boer zoekt vrouw, First dates of Lang leve de liefde, 24 uur opgesloten met een wild vreemde, die maybe de ware Jacob is. Hoe kom je daar achter? Liefde op het eerste gezicht is dan een uitkomst. Helaas, zie ik dat niet snel voorbij komen. Van één kant is vaak niet genoeg. De meeste deelnemers nemen cadeautjes mee, maar of het oprecht is, weet je natuurlijk nooit. Omkopen of punten scoren? Wanneer blind date niks is, houd je er iedere geval nog een fles wijn of chocola aan over. Ik denk dat ik die fles wijn gelijk open maak, gaat de date vanzelf weg. Verder weet je dat 24 uur best lang is, Ik vraag me af waar laat je die scheet ’s ochtends vroeg? Ik zou er buikpijn van krijgen. Nee, geef mij maar de etiquette van vroeger. eindeloos wachten op een bericht en af en toe een steelse blik.
Ik vind die oudere stellen wel aandoenlijk. Zij weten precies wat ze nodig hebben. Ze zijn oprecht op zoek naar een metgezel. Iemand die goeiemorgen zegt, samen koffie drinkt, samen eet, gezellig op de bank en welterusten wenst. Het zijn vaak de kleine dingen in een relatie, die het knus en fijn maken. Ik vind relaties interessant, vooral als ik hoor, dat sommige mensen na een lange relatie, liever een hond aanschaffen als trouw metgezel. Of dat een vent teveel werk is, vind ik ook een bijzondere uitspraak. Ik kan er niks van zeggen, maar ik gun iedereen, die dat graag wil, een metgezel met wie je kunt delen, lekker tegenaan praat of je hart lucht, elkaar prikkelt maar vooral liefhebben. Humor, die tranen van het lachen geeft. Je hoeft niet altijd verstrengeld aan elkaar te zitten, maar het gevoel van verbondenheid, geborgenheid is ook waardevol in de liefde. De juiste match, klik, chemie, noem het maar op.
Maar waar vind je nu de juiste match? Als ik nu het antwoord had, waren er ook geen dating’s programma’s en site’s nodig. Sommige mensen zijn zo weer onder de pannen, maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Je zult maar een man van weinig woorden zijn, nou dan duik je niet 24 uur met een wild vreemde op date. Wat als je te bescheiden bent of moeilijk contact maakt omdat je ontzettend onzeker van daten wordt. Lastig lijkt me dat. Wanneer mensen al langer alleen zijn weten ze vaak precies wat ze wel en juist niet willen. Als je jong elkaar ontmoet, dan groei je met elkaar op. De eerste keer trouwen, misschien samen ouders worden, je beleeft samen alles voor het eerst. Ga je voor de tweede keer, dan wordt alles wel iets gecompliceerder. Ik vind mooi wanneer ik zie dat mensen verliefd zijn. Het is niet te verbloemen. Natuurlijke aantrekkingskracht, leidt zich vanzelf. Maar er zijn genoeg stellen die geleerd hebben om lief te hebben. Liefde moet groeien, maar vooral blijven bloeien. Daar moet je voor werken, dat gaat niet vanzelf. Soms lijkt het gras groener bij de buren, nou kijk dan maar eens goed! Dat gras moet ook gemaaid en gevoed worden. Overal is wel wat. Liefde is soms hard werken. Ik zie het als een zeepbel vol prachtige kleuren, elke kleur heeft betekenis: verliefdheid, trouw, respect, verbondenheid, verdraagzaamheid, ruimte, gelijkwaardigheid, aantrekkingskracht, seksualiteit, kinderen vul maar in.
Wanneer de zeepbel net wordt geblazen is er genoeg volume om te zweven. De bel is groot en glinstert prachtig. Zolang de bel blijft zweven is het goed. Halve bellen die vast kleven aan een oppervlak lijken nog steeds op een zeepbel, alleen zonder volume. Ik zie onze zeepbel het liefst hoog zweven. Ver weg van scherpe oppervlakken, want zodra de bel stuk gaat, vind je geen enkel stukje meer om de bel weer heel te maken.

Eén reactie op “Daten”

  1. Je binnen wat apars..mooi geschreven ❤

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: