Noorse kreeftjes, Langoustine

Noordse kreeftjes.

Ontzettend veelzijdig stukje vis. Je kunt het kreeftje op verschillende manieren eten. Gebakken, gestoofd, gewokt. de kreeft is heel voedzaam en eiwitrijk.

Eerst pel je de kreeft. Je breekt de harde schaal met duim en wijsvinger. Je haalt de pit (kreeft) eruit. Controleer of het darmkanaal eruit is, dit vooral niet eten. Wanneer de pit over is, kan je op allerlei manieren de kreeft bereiden. De kreeft marineren en op een prikker rijgen en op de barbecue of op de grill. De kreeft wokken met groente en een sausje. Ik kook er ook wel paella rijst bij, ook lekker. De kreeft is echt heel snel gaar. Gekookte kreeft is heel lekker, zeker als koud voorgerecht. Met een cocktail sausje en wat sla. We eten de kreeft ook wel op een bolletje, voedt enorm.

Ik eet het liefst de kreeft gebakken. Het allerlekkerste als tapas. Ik heb namelijk nooit zoveel zin om kreeft allemaal te pellen. De schaal is best hard en stevig. Het kost best wat moeite om de schaal te breken. Je hoeft alleen maar een flinke klont roomboter in de wok te gooien en vers gesneden knoflook. Je krijgt een heerlijke knoflookboter. Vervolgens gooi je kreeftjes met schaal in de wok. Bak de kreeftjes in de knoflookboter. De kreeftjes zijn zo gaar. Laat de kreeftjes afkoelen en en pel dan de schaal eraf. Denk om het het zwarte darmpje, deze eet je niet op. Dit is meer gerechtje om in zomers lekker in de tuin te eten.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: