Vis

Vis, drie letters, maar wat hangt er een waarde aan. Ik kan een heel referentiekader bouwen rondom het woordje vis. Wij, als voormalig eilandbewoners zijn onlosmakelijk verbonden met vis. Ik stond 20 jaar aan de zijde van een visserman. Ons huis was er op ingericht. Een aparte bijkeuken voor de vis, aanrechtblok met gootsteen en stromend water. Het mooiste is dat die bijkeuken weinig is gebruikt. Mijn man kwam altijd pas ’s avonds thuis. Ik zat dan niet te wachten op een emmer vis, die ik moest verwerken en verpakken. Naast een tas vol vuile was, had ik geen moed voor de vis. Wat was ik een verwend nest! Klopt helemaal, ik had meer zin om mijn mannetje lekker te verwennen met een stuk gebraden vlees en een warm bad, dan met mijn mooie handjes vis te verpakken. Na een week elkaar weer zien, is echt quality time. Zondag om 12 uur ’s nachts zei ik: ‘Goede reis en genacht’ en vrijdagavond: ‘Welkom thuis’. Het weekend vloog om, voordat ik het wist werd hij alweer opgehaald. Nu komt hij elke dag thuis, en ja dat is wel even anders natuurlijk en wat vis betreft ook. We zijn nog steeds afhankelijk van de visserij, maar we hebben niet meer de luxe om het witte goud uit de Noordzee te poeren. Ik ben een groot liefhebber van vis. Minimaal 1 keer per week eten we vis. Seizoensgebonden, een lekkere dikke mei schol van de Doggersbank, kreeftjes uit de wok, gerookte paling, garnalen cocktail, slibtongetjes uit de frituur ga zo maar door. Vis is zo ontzettend veelzijdig en heel gezond. Ik draag de visserij en de bedrijven die de vis over de hele wereld verkopen een warm hart toe Wil je kwaliteit op je bord, kies dan voor Noordzeevis. De zilte smaak de zee van bijvoorbeeld Hollandse garnalen, proef je alleen als ze net zijn gevangen en gekookt. Wat een delicatesse! Maar je moet ze wel eerst even pellen. Ja, dat pellen is wel een dingetje. Daar moet je een feestje van maken, met de hele familie een berg garnalen pellen. Niet lullen, maar maar pellen! Op mijn site heb ik verschillende visrecepten. Neem eens een kijkje.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: