Valentijn

Het is bijna 14 februari, Valentijn ♥ Winkels spelen er gretig op in, tegenwoordig voelt het bijna verplicht om er aan mee te doen. De meeste mensen, zuchten boven de reclame folders: ‘Wat een onzin, waar wist je vroeger van! Allemaal commercie’. Tja, daar valt iets over te zeggen. Valentijn wordt in verschillende landen anders gevierd, bijvoorbeeld op een andere datum. Sommige landen vieren geen Valentijn. Van oorsprong was het ooit bedoelt voor geheime aanbidders, die een anoniem een roosje of kaartje stuurden op 14 februari. Natuurlijk bestaat er ook een Sint Valentijn, lees maar op Google. Valentijn is vooral leuk voor tieners, die zijn nog zo onbevangen en stapel verliefd. Hoe leuk is het, dat je een cadeautje krijgt van een anonieme aanbidder? Super leuk om mee te maken, maar ik houd niet van anoniem, stel je voor dat je de verkeerde daarna aanspreekt of er nooit achter komt wie de gever is? Trouwens, wij vieren de liefde op 7 februari, een week eerder. Ja, wij tellen nog steeds onze verkeringsjaren. Reden voor twee feestjes in het jaar. Komt goed uit, want de winkels liggen vol. Ik ben heel vatbaar voor alle die leuke lieve cadeautjes. Ik koop elk jaar een kleinigheidje. Ik schrijf een mooie kaartje met tekst rechtstreeks uit mijn hart. Sommigen denken dat ik dit niet meen, maar het is echt zo. Afgelopen week was het de 22 e keer dat ik weer een mooie kaart had gekocht. Het wordt wel steeds een grotere uitdaging om de tekst origineel, vernieuwend en passend te schrijven. Dus vervolgens denk ik twee dagen na over een tekstje van 8 regels. Wanneer ik het helemaal vind kloppen, schrijf ik de kaart. Mijn kinderen doen net zo hard mee, hier ligt alles al een week klaar, wij houden er van! Ik denk dat het mijn taal van de liefde is, verrassen en geven. Ik ben zo’n type. Wat is jouw taal van de liefde? Er zijn er een aantal, misschien nog wel meer. Hier een paar voorbeelden. Dienstbaar, zoals alles voor de ander willen doen. Geven, zoals cadeautjes. Knuffelen, elkaar even aanraken, een kus. Communicatie, door goed te luisteren en te praten. En natuurlijk liefde ontvangen en geven fysiek en met je hart. Er zijn dus heel wat manieren om liefde te uiten. Wees niet bang, je hoeft niet alle talen te spreken en natuurlijk kan je genoeg liefde uitdelen niet alleen aan je Valentijn maar ook aan de fijnste mensen om je heen. Bij de één ben je dienstbaar, de ander weer een en al oor. Liefde delen, is vermenigvuldigen ♥️ Fijne Valentijn.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: