Smaak

In de loop der jaren is mijn smaak veranderd. Ik begin steeds meer te lusten. Iets waar ik als kind van gruwelde, eet ik nu graag. Veel buitenlands eten, moest ik eerst leren eten, olijven, kaas en worst. Onze Hollandse Nieuwe vond ik echt een uitdaging. Ik heb namelijk gewerkt in een viskraam. Ik verkocht de haring, maar lustte ze niet. Glimmend, visje op een mooi wit kartonnetje. Perfecte uienblokjes er over heen met een strak gekarteld stukje zuur. Prachtig plaatje. De Hollandse manier van eten. Hoofd naar achteren en laten glijden, nou dat is minder aantrekkelijk om te zien hoor! Vaak werd ik ook gevraagd om een foto te maken van de haringhappers. Vullingen, kunstgebitten, gele tanden, beugels, tong, laat maar! Ik heb gegeten en gedronken. Inmiddels lust ik nu ook haring, het opeten blijft een uitdaging. Graag in stukjes PLEASE! Haha, die verse uien, doen de das om. Ik ben gelijk uitgepraat op een verjaardag. Thuis, houden wij van genieten en associëren dat met lekker eten. Zo kregen wij de gewoonte om op zaterdagochtend te ontbijten met warme ham – kaas croissants en daarna een roomcroissant met, wanneer het seizoen er was, verse aardbeien. Dat is pas genieten. Mijn mannetje vroeg naar de bakker, verse jus, grillworst met kaas erbij. Heerlijk toch. Daarna weer lekker even liggen, zwaar onder zeil door een voedselcoma. Al die lekkere lekkere dingen bij elkaar is een beetje teveel van het goede.
Wanneer we een nachtje weg gaan, ga ik helemaal los bij het ontbijtbuffet. Ontbijt is het belangrijkste deel van de dag, zeggen ze. Nou, dat laat ik me geen twee zeggen. Ik wil gewoon overal iets van, eieren, worstjes, croissant, yoghurt, fruit, jus, koffie. Ik blijf lopen naar het buffet. Ik verbaas me over gasten, die ontbijten met een espresso en wat fruit. Nou, ik laat me kennen hoor, ik eet voor de hele dag. Het klopt ook want na een goed ontbijt kan ik wel tot een uur of vier vooruit. Het enige nadeel van één nachtje weg, is uitchecken. Het zakt mij werkelijk in de benen. Ik kan moeilijk na het ontbijt even gaan liggen, want house keeping zit niet op mij te wachten. Nu ik erover schrijf, kan ik echt uitkijken om weer lekker er op uit te gaan. Nachtje weg, restaurantje hier, bistro daar! Wie weet kunnen we deze zomer weer met z’n allen genieten.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: