Money

Mijn kinderen zijn heel verschillend wat geld betreft. De oudste zet direct haar zakgeld in prullaria om, wat totaal geen functie of waarde heeft, ze houdt ervan. Ze heeft de grootste slaapkamer en dat is niet voor niets. Kasten, laatjes, bakjes, tasjes, alles zit bomvol met hebbedingetjes. Iedere keer wanneer ze haar kamer moet opruimen. Verplaatst ze haar spulletjes van de ene plek naar de andere plek, het blijft rommelig. Zodra ze klaar is met opruimen, kom ik met een vuilniszak erachter aan. Ik mik veel rommel weg, heeft ze niet eens in de gaten. Ze koopt toch iedere keer weer wat nieuws. Ik vraag me af van wie ze dat heeft? Al die frutsels kosten wel centen. Dus geregeld wordt er geld verdiend met klusjes. Voor een paar centen zijn ze wel te motiveren. Mijn dochter heeft geen waarde op geld want ze zet het gelijk naar de nieuwste gadgets om, maar de jongste pot al zijn geld op voor een groot cadeau. Voor sommige mijlpalen krijgen ze een paar euro, zoals een zwemdiploma, rapport of tand eruit. Tand is 1 euro en een kies 2 euro. We hebben nu maar afgesproken dat de tand in de vensterbank moet liggen. De tandenfee zoekt zich anders een ongeluk. Het is al een keer gebeurd, dat ik dat innimini melktandje van de jongste niet terug kon vinden. Ik moest natuurlijk heel voorzichtig zoeken in het donker, anders zou hij zien dat ik die ouwe fee ben. De volgende ochtend was hij zielsgelukkig, want hij had een euro verdiend en zijn tand lag er nog. Ik zag zijn ogen glinsteren en hij zei opgewekt dat hij ’s avonds opnieuw zijn tand onder kussen zou leggen! Het is ook al een paar keer gebeurd dat ik vergat dat mijn kind een tand had neergelegd. ’s Ochtends een beteuterd kind op zoek naar een euro, want daar draait het natuurlijk allemaal om. Verzin ik op mijn best een smoes, dat het niet is gelukt, de fee had het vast te druk. Probeer het nog een keertje, schatje. Typisch een actie van mij. De jongste pakt het anders aan. Die had gelijk wel door dat het hele verhaal een sprookje was. Hij vraagt rustig: ‘Mag ik even 4 euro, ik heb er inmiddels 4 tanden eruit en nooit geld gekregen. Ik lach omdat ik weet dat hij altijd steeds opnieuw geld int. Hij heeft een potje met kleingeld in het keukenkastje staan. Het is geen goede plek, want zodra er iemand met een collectebus voor de deur staat, pak ik een muntje uit zijn potje. Ik meld het netjes, maar leg niks terug. Het geheugen van de jongste is zeer goed. Iedere keer wanneer ik mijn schuld weer bij hem aftik. Krijg ik altijd het gevoel of ik met dubbele winst terug betaal. Nu heeft hij een probleem. Laat zijn moeder nu bijna jarig zijn…..en het potje is zo goed als leeg, maar hij wil wel een cadeautje voor zijn moeder kopen. Hij heeft nog één dag te gaan, dus ik zie hem al de hele dag met zijn vinger in zijn mond. Ik vraag of hij kiespijn heeft. Hij antwoordt bloedserieus: ‘Nee moe, ik haal mijn kies eruit, maar hij zit nog te vast. Morgen krijg ik 2 euro van je.’

Eén reactie op “Money”

  1. Eigenlijk zijn dit ook een beetje gouden tanden 😛

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: