Moederdag ’21

Voor het eerst in tien jaar dat ik geen behoefte heb aan een cadeau van mijn man. Normaal is het ieder jaar toch een verrassing, wat zal ik krijgen? Ik ben dol op een cadeautje en al helemaal op een verrassing.
‘Nou ik hoef niks, hoor. Koop alstublieft geen onzin’. hoor ik mezelf zeggen.’De kids hebben al zorgvuldig het zelf geknutseld cadeautje verstopt, dat is genoeg’ . Oké, ik ben ook soms ook de moeder van mijn eigen minnaar, vader van mijn kids. ‘Nee, schat. Je hoeft echt niet op de valreep naar het winkelcentrum. Geef mij maar een dag vrij’. Uitslapen, niet koken, niet afruimen, en vooral niks opruimen. Gewoon even helemaal niks. Onbetaalbaar zo’n cadeau.
Ik ben benieuwd. Ik hoor mijn kids nu al de taken verdelen. Zij hebben voortdurend een grote weegschaal nodig, want stel je toch eens voor dat je iets meer dan de ander doet. Verdraagzaamheid is ook niet in geld uit te drukken, net zoals dienstbaarheid en het gunfactor. Ik hoorde mij vorige week nog roepen dat er een heropvoedingskamp, deze meivakantie zou heersen. Denk nou niet niet dat ik als een tiran autoritair mijn kids africht, nee dat is niet mij stijl. Ik ben meer van preventief sturen naar de juiste richting, maar de laatste tijd hoor ik mezelf wel heel vaak in de herhaling vallen. Waar begin ik? Ik begin bij de verwachting, wat kan ik verwachten van een kind? Ik begin maar bij mezelf. Ik als rolmodel, spiegel voor mijn kids. Verdraagzaamheid, liefde, dienstbaarheid en gunfactor moet je modelen, laten zien. Dus als het weer het toelaat gaat de WiFi uit# virtuele wereld uit. Mijn kids kopiëren graag gedrag, dus ik begin bij de apps. We spelen niet meer uren opTiktok, Bral Stars of Minecraft. En die akelige schreeuwseries op televisie gaan uit. Net zoals Pinterest, Insta en Facebook voor mij. Natuurlijk wil ik gelijk alles of niks, maar dat werkt niet bij kinderen, dus doseren lijkt mij het beste. Family Link zal ik ook updaten, deze app regelt de schermtijd. Ik schuif heel makkelijk met de speeltijd. Niet gehoorzaam kost bonustijd. Oprechte complimenten en dienstbaarheid leveren weer extra bonustijd op. Nou ben je misschien onder de indruk van mijn goede voornemens…. Wees dat vooral niet, want ik kan je nu al vertellen dat het niet haalbaar is. Ik wil alleen maar zeggen dat het goed is om even stil te staan en uit spreken wat je van elkaar verwacht, maar vooral de liefde, verdraagzaamheid, dankbaarheid en dienstbaarheid aan elkaar laten zien. Binnen een gezin heeft iedereen zijn eigen rol en plek.
Geef mij een dag vol liefde. Een oprechte glimlach kost niks, maar is onbetaalbaar.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: