Genieten

Weet je lieve lezers. Ik ben het een beetje zat, steeds weer die bewuste leefstijl. Wij als leken, zijn binnen 10 jaar helemaal getransformeerd in gezonde leefstijlwezens, althans dat zouden we moeten zijn.
Nou, ik niet, maar beweeg wel enigzins mee.
Ik was een ooit echte Bourgondische Hollandse deerne, genietend van wijn en spijs, maar reclames en socialmedia wijzen mij constant op de juiste keuzes. Eet wissel, low calorie, sport. Het heeft effect, want het algoritme op mijn telefoon laat alleen maar detoxdrankjes en luie sportfilmpjes zien. Ik bewaar meestal luie video’s met oefeningen waarbij je ondertussen gewoon kan swipen op je telefoon of liggend op de bank tv kijkt.
Ik heb soms echt de intentie om mijn leefstijl aan te passen. Dat moment begint dus liggend op de bank, vaak onder een dekentje. Ik scroll langs reels, die heel gezond zijn en sla ze op. Verder dan opslaan komt het meestal niet.
Helaas, het zit niet in mijn systeem. Ik ga echt geen sportoefeningen op bed of de bank uitvoeren. Nee, dan lijkt zo’n geblend detox drankje veel makkelijker. Personen die een voor en na foto posten; Ik ben direct om. Hoe moeilijk kan het zijn? Binnen 10 dagen, 5 kilo lichter, met alleen maar een smoothy. Met deze eenvoudige drankjes, kom ik ook niet verder, dan ze opslaan op mijn phone. Helemaal niks mis mee, maar vervolgens krijg ik iedere keer tig van die video’s binnen. Ik word constant geadviseerd. Ach, er zijn ergere dingen om druk om te maken, no problem.
Zeker wanneer iemand wat lekkers neer zet, en dan de dooddoener :’ Nu mag het, morgen maar weer sporten! ‘
Doodzonde van het moment.
Haha, op Urk zeggen ze liever:’ Eet op, je moet er nog van groeien!’
Ik hoor mezelf ook vaak genietmomenten afslaan… Maar dat komt die constante media, die mij alles wijs maakt.
Ik vind het vervelend dat ik bij ieder snoepje, gebakje, koekje precies weet hoeveel suikerklonten in mijn mond steek. Ik wil daar helemaal niet over nadenken, maar onbewust is dat stiekem wel in mijn systeem geslopen. Ik vind dat echt een afbreuk op mijn genietmomenten.
Waar wist ik vroeger van? Ik geniet lang niet meer zoals vroeger. Ik weet nog wel, toen ik als puber een zak snoep leeg at, lamme kaken van het kauwen. Geen seconde over suiker of vet nagedacht, dat waren nog eens tijden. Tijdens de kost helemaal vol eten, omdat het zo lekker is, daarna met een handen op mijn buk (buik) op de bank. Pannen leeg! Genieten noem ik dat. Nu kijk ik toch enigzins met een ander oog naar die pannen. Ik overweeg zelfs of ik nog eens zal opscheppen! Waarom? Ik word onbewust constant bewust gemaakt door alle feiten en dat wil eigenlijk niet. Voor een beetje balans op mijn telefoon volg ik ook hele foute ongezonde reels bijvoorbeeld op Instagram. Crazyfoodsguru, zo fout en onverantwoord in socialland, bla, bla, maar echt heel lekker 😋 Fijne feestdagen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: