Day 8 Vakantie perikelen

Met het hele gezin op vakantie is vaak een energie slurpend moment, maar goed, daarna is het genieten. Ik vind het totally topsport. Het begint natuurlijk al met een aanloop. Lichaam en geest worden voorbereid op het grote ik-vertrek moment. Iedereen in het gezin helpt mee, maar ze nemen geen eindverantwoording. Het komt natuurlijk dat moeders overal en altijd aan denkt. Naast pakken zorgt moeders ook nog dat het hele huis netjes is, geen wasgoed meer, W. C. en badkamer netjes. Wat een geregel, natuurlijk krijg je van 3 man tig vragen: Waar ligt dat? Heb je dit al gepakt? Mag dit ook mee?
Het wordt wel makkelijker. Mijn dochter lijkt op mij, sleept ook van alles mee, dus die pakt zelf. Ik hoef alleen maar te checken en de helft te skippen, teveel stuff. De jongste doe ik zelf en mijn man pakt nu ook zelf. Toen mijn man nog de hele week van huis was voor zijn werk, kwam hij thuis voor een welverdiende vakantie, dan hoefde hij alleen maar in de auto te stappen, en rijden maar. Ik had alles gepakt, ingeladen, wij waren gereed. Gek genoeg kickte ik daar op, desperent housewife# the red one.
Ik ben het type, dat van alles meesleept. Gebruiken we een dakkoffer, gaat die vol, aanhangwagen lukt ook prima. Tot grote ergenis van mijn man. Het komt omdat ik vaak het hardste roep, dat we deze vakantie minimalistisch gaan. Onderbroek draai je maar om! Van te voren overweegt mijn man een dakkoffer te gebruiken, nee joh! Die hebben we helemaal niet nodig! Wanneer we misgrijpen dan kopen we het daar wel, zeg ik dan. Uiteindelijk moet mijn man, passen en meten om alles in de auto kwijt te kunnen. Wanneer het lijkt of het is gelukt, zet ik stiekem weer wat naast de auto. Tja, dan komt de vraag: Kunnen we nog comfortabel reizen? De kinderen zitten vast tussen tassen, kussens en speelgoed. Zuchtend probeert hij de klus te klaren. Ik kan aan zijn gesnuif horen, hoe laat is. Wanneer we de straat uit rijden, keren we vaak nog één keer op. Vliegers vergeten. Ups kom ik met vliegers en een tennissetje aan. Ach ja, als we eenmaal rijden dan is het goed. Onderweg niet stoppen, wanneer er een deur opengaat, valt er wel wat uit. Of de klep vd achter wil niet meer dicht. Hoezo minimalistisch?

Eén reactie op “Day 8 Vakantie perikelen”

  1. Hij is weer geweldig

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: