Vakantie

Ik barst van de energie. Het zonnetje, de nieuwe voorjaarscollectie in mijn kast, genieten van me-time. Nieuwe plannen, ik word er ontzettend blij van. Deinen op de vooruitzichten, uitkijken naar de zomer, genieten van het mooie weer. Ik haal mijn skeelers weer voor de dag, vul mijn koelkast met healthy food. Ja, ik heb het weer. Vorig jaar deze tijd zat op het strand aan de Rode Zee, vakantie vieren met mijn vriendin, even weg van huis en haard. Heerlijk, wat kan ik daar ontzettend van genieten. Even een moment om alles van een afstand te bekijken. Elk jaar probeer ik weekje of een paar dagen te plannen. Zo’n vakantie raad ik iedereen aan. Al ga je maar één nachtje weg, is toch weer twee dagen lol. Wij gaan meestal in oktober of in februari. Vorig jaar zaten we dus in Israël, Eilat. We kwamen terug en toen begon de eerste Lockdown. Helaas, zijn we nu een jaar verder, met maatregelen, dus het eerst volgende uitje, zit er voorlopig nog niet in. Ik vind het heerlijk om in de winter naar de zon te gaan, vitamine D opdoen, maar het is nog veel meer dan dat. We stappen al pratend in de auto. Hup, naar het vliegveld en we stoppen niet meer met praten. Onze gespreksstof gaat over van alles. Alle onderwerpen komen langs. Het liefst liggen we de hele dag op het strand, parasolletje, ligbedje en een ober. Heerlijk mensen kijken. Lekker dobberen op een luchtbedje in de zee, top. We balen meestal wel van onze bikini, die zit vaak niet zo als we hadden gedacht. We proberen het vaak nog wel even op de valreep, maar zonder resultaat. Maatje meer of badpak, next level. Blijven liggen! heb je een platte buik. Grapje, daar zijn we inmiddels overheen. Who cares? We zijn op vakantie! Liggen en eten, wat een weldaad. Met excursies heb ik altijd even een zetje nodig. Ik check altijd eerst op Google of het de moeite waard is. Mij zie je niet zo snel om 7 uur ’s ochtends wachten op een bus vol toeristen op weg naar een trekpleister. Wij praten liever met locals, die weten waar je het beste kan eten en wat mooiste plekjes zijn, zand strandje, baaitje, dorpje of park. Toch is het achteraf wel interessant en leerzaam, een beetje cultuur snuiven. ’s Avonds gaan we opgeknapt slenteren over de boulevard op zoek naar het juiste restaurant en heel veel winkelen natuurlijk. We kunnen echt niet veel mee terugnemen, want we reizen altijd met handbagage. Low budget, off course. De laatste terugreis, droeg ik in het vliegtuig drie lagen kleding. Na zo’n chill vakantie kom ik dus vol energie weer terug. Je weet weer even wie er thuis naar je smacht/ wacht. Ik kom ook altijd met goede voornemens die ik januari alweer kwijt was. Ik begin meestal met een nieuw spaarplan, minder geld uitgeven, gezonder eten, meer sporten, meer lezen, etc. Na zo’n vakantie heb ik alles weer clear en helder op een rijtje. READY voor een nieuwe challenge. Ik hoop dat we straks weer optimaal kunnen genieten, lekker bijtanken, opwaarderen samen met vrienden of familie. De voorpret is vaak al een goed begin.

Eén reactie op “Vakantie”

  1. Top stukje!!
    Ik ben klaar voor een volgend reisje🥳🥳

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: